Oświadczenie Prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego w związku z dramatycznymi wydarzeniami w Kijowie. kijów

W związku z dramatycznymi wydarzeniami w Kijowie, Prawo i Sprawiedliwość wzywa rząd i Prezydenta RP do podjęcia natychmiastowej inicjatywy dyplomatycznej w celu zatrzymania rozlewu krwi.

Niezbędne jest w tej chwili pilne działanie na poziomie dwustronnym oraz zwołanie posiedzenia odpowiednich instytucji Unii Europejskiej, co najmniej na szczeblu ministrów spraw zagranicznych. Polska i Europa nie może zachowywać się biernie wobec dramatycznie pogarszającej się sytuacji na Ukrainie. To nie jest czas na słowa. To jest czas na odważne działania.

Prawo i Sprawiedliwość wyraża solidarność z rodzinami ofiar i potępia wszelkie akty przemocy wobec ludności cywilnej.

2016-02-08
Czyste powietrze to priorytet

O tym jak ważna jest czystość powietrza nikogo nie trzeba przekonywać. Władze samorządowe również zdają sobie z tego doskonale sprawę i podejmują w tym kierunku działania. W poniedziałek 25 stycznia odbyło się w tej sprawie spotkanie w Urzędzie Miasta w Tomaszowie.

2016-01-18
Podsumowanie roku 2015!

Tak wyglądał rok 2015 w Tomaszowie Mazowieckim.

2016-01-14
Wojewoda Zbigniew Rau z wizytą w Tomaszowie

Zbigniew Rau, nowy wojewoda łódzki wybrał Tomaszów na miejsce swojej pierwszej wizyty. W środę wojewoda odwiedził Urząd Miasta oraz Starostwo Powiatowe.

PIS

Lech Kaczyński

KPPIS

Janusz Wojciechowski